Vi har just haft kick off / invigning av årets läsprojekt i rörelserummet, där 150 elever satt spänt förväntansfulla inför årets tema! Rörelsesalen var vackert smyckad med alla nyinköpta böcker och levande ljus på bordet.
När lästågets lokförare Ture tuffade in på station Ängsdal blev publiken direkt ressugna! Ture gjorde en magnifik entré med stinspinne och visselpipa! Rörelserummet var festligt utsmyckat med nyinköpta böcker och levande ljus på bordet. Lokförare Ture utmanade alla elever genom att de ska läsresa med läståget x5000 i klassrummet. ATT LÄSA ÄR SOM ATT RESA! Man lär känna nya personer och man får uppleva många härliga äventyr.
Varje stationsvagn till Ängelholm ska lastas med många lästa böcker. Då finns chans att klassen får resa med ett riktigt tåg och hälsa på Ture på hans järnvägsmuseum i Ängelholm i slutet av april. Nästa utmaning är att läsresa tillbaka till Malmö för att fira hemkomsten med bl a ett tårtkalas.

Spänningen steg när lokförare Ture skulle visa bilden på årets läsprojekt i form av ett lok, vilket nu finns att beskåda utanför biblioteket, där boktips-vagnar kommer att vandra på väggarna efter loket!
Årets bokpiloter blev presenterade genom vår tågsång ” Tingelingelinge ”, där de klev ombord som de första passagerarna på läståget x5000. Alla eleverna har fått var sin tågbiljett i form av ett bokmärke att läsresa med.
Varje klass fick en egen stinspinne och en katt med ryggsäck som sin läsmaskot. Katten får de döpa och pyssla om! Givetvis ska katten få mängder med boktips och litterär kärlek! Dessutom kommer en lycklig vinnare av läsmaskoten att utses i slutet av maj.

Skolans läsmaskot heter Jojo och han ska placeras på ett tåg, där vi hoppas att få följa honom på sin resa runt om i Sverige.

Innehållet om hela läsprojektet finns att läsa under rubriken ” Om läsprojektet ” i bloggens rubriker!