Bokrelease 17/5-17

Wow!!!!!! Vilken succé med elevernas nytryckta novellböcker.

I år har läsprojektet ” Ängsdals lässtjärnor – Vi tänder stjärnor ” integrerats med Skapande Skola-projektet. Jag har alltid haft en dröm om att våra elever ska få känna på att bli ”riktiga” författare med mottagare i och utanför skolan! Tack vare bidrag från Kulturrådet blev drömmen sann! Till vår hjälp har vi haft författaren Ingrid Remvall.
.
Det blev en lyckoträff och ett mycket gott samarbete startade. Ingrid har träffat våra elever och pedagoger vid flera tillfällen från förskoleklassen till åk 9. Hon har gett dem många skrivverktyg, hur man skaffar idéer till en berättelse, tränat eleverna hur man man lär känna sin huvudperson/er och hur man bygger upp berättelsens dramaturgi etc.

5 grupper har samarbetat tillsammans;
Förskoleklass/åk 1, åk 2/3, åk 4/5, åk 6/7 och åk 8/9 har skrivit noveller tillsammans. Det innebär att 250 elever har deltagit i detta stora skrivprojekt. Det hela har utmynnar i 5 tryckta novellböcker, 1 bok/grupp. Novellerna har haft en röd tråd, eftersom innehållet utspelar sig på en vanlig skola och alla 5 grupper har haft olika ”saker”, som ska finnas med i novellerna.

Vi har också haft en rittävling i alla grupper, där en vinnande teckning/grupp har blivit omslagsbild till bokens framsida. Övriga teckningar visades upp på vår Bokrelease.
På bokrealeasen såldes novellerna i stor skala. 100 kr/bok och 15 500 kr såldes böcker till nära och kära. Böckerna kommer givetvis finnas i vårt bibliotek för utlåning och böckerna kommer också att ställas ut på Folkbiblioteket i Limhamn/Bunkeflostrand.

Sydsvenskan kom och gjorde en artikel om projektet med novellböckerna:

Här kan man läsa artikeln:
https://www.sydsvenskan.se/2017-05-18/skolelever-ger-ut-sina-noveller-i-en-bok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *