Äntligen är vårt 14:e läsprojekt ”Ängsdals lässtjärnor” igång! Som vi har längtat!

Vi har just haft kick off / invigning av årets läsprojekt i rörelserummet, där 150 elever satt spänt förväntansfulla inför årets tema!
När Lässtjärnan Andromeda gjorde entré lyste elevernas ögon som stjärnor! Andromeda gjorde en glänsande entré med tomtebloss och melodin ” Twinkle, twinkle little star ”  ljöd i bakgrunden!  Rörelserummet var festligt utsmyckat med nyinköpta böcker och andra överraskningar kring besök och tävlingar!

Innehållet om läsprojektet finns att läsa under rubriken ” Om läsprojektet ” i bloggen!

Lässtjärnan Andromeda utmanade alla elever att visa sina stjärntalanger under läsprojektets gång! Givetvis är läsningen A och O, men Andromeda välkomnar alla stjärnor att visa sina talanger som skrivstjärnor, sångstjärnor, dansstjärnor, teaterstjärnor osv.  Lässtjärnan sjöng och lärde ut Ängsdals egen stjärnsång och hon berättade också en grekisk saga om Andromeda.

Spänningen steg när Andromeda skulle avtäcka årets figur, som nu finns att beskåda i korridoren, där stjärnor kommer att vandra längs väggarna!
Årets bokpiloter presenterade sig och invigningen avslutades med att rektor Johan klippte invigningsbandet.

Varje klass fick en egen läspokal och en sagofigur som maskot, som de får döpa och pyssla om! Givetvis ska sagofiguren få mängder med boktips och litterär kärlek! Dessutom kommer två lyckliga vinnare av maskot och  pokal  i varje klass att utses i slutet av terminen.

IMG_3789

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *