Vi har just haft kick off / invigning av årets läsprojekt i rörelserummet, där 150 elever satt spänt förväntansfulla inför årets tema!
När Läsvargen gjorde entré, blev många elever lätt skrämda, men det visade sig vara en mycket snäll och läshungrig varg, som var på jakt efter en bokslukande skola med många böcker. Ryktet hade nått vargen om att Ängsdals skola håller detta mått! Rörelserummet var festligt utsmyckat med nyinköpta böcker och andra överraskningar kring besök och tävlingar! Innehållet om läsprojektet finns att läsa under rubriken ” Om läsprojektet ” i bloggen!
IMG_0014
Läsvargen utmanade alla elever att slå läsrekord! Han lärde alla eleverna Ängsdals vargsång och han berättade också fakta om vargar. Spänningen steg när vargen skulle avtäcka årets figur, som nu finns att beskåda i korridoren.
Årets bokpiloter presenterade sig och invigningen avslutades med att Läsvargen klippte invigningsbandet. Varje klass fick en egen Läsvarg som maskot, som de får döpa och pyssla om! Givetvis ska vargen få mängder med boktips och litterär kärlek! Dessutom kommer en lycklig vinnare av Läsvargen i varje klass att utses i slutet av terminen.

Kick-off-filmen 2016 ” Ängsdals Läsvargar- alltid läshungriga ”