Skapande skola i läsprojektet

I dag kom författaren Ingrid Remvall och hade en härlig kick-off med alla elever, från förskoleklass till åk 9!

Alla dessa 250 elever ska få vara med på en fantastisk resa! Läsa och skriva går ju hand i hand och nu tar vi steget att låta våra elever få bli ”riktiga författare”.  Eleverna kommer att få skriva noveller med rubriken ” Detta hände på Ängsdals skola… ”. Dessa noveller kommer att utmynna i fem tryckta böcker. Förskoleklassen + åk 1, åk 2 + 3, åk 4 + 5, åk 6 + 7 och åk 8 + 9 ska samarbeta och skriva var sin novellsamling! Så från och med denna vecka startar förberedelserna kring  idéer, karaktärer, struktur och därefter tar skrivprocessen vid. Ingrid följer med på hela skrivresan tillsammans med elever och pedagoger!

På kick-off-träffen fick elever från respektive klass även ställa frågor till Ingrid om hur det är att vara författare!

En festlig  Bokrelease  är planerad till den 17/5-17, då vi har Öppet hus! Då är alla välkomna!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *