Författaren  Ola Lindholm besökte våra förväntansfulla elever för att uppmuntra och inspitera alla till att läsa böcker.
  Ola brukar säga till barnen att läsande och skrivande gör dem mäktiga i deras egna liv!

Ola har släppt två böcker om pojken Andys äventyr – förra året kom ”Odjuret vaknar” och i år uppföljaren ”Kampen mot Samaael”.
– Det är fantasifulla berättelser om magi, drömdjur och silversvärd. Ola läste själv mycket seriealbum som liten t ex Tintin.  Även serietidningar är en väg in i läsandet. Förra läsprojektet hade just temat ”Serier i undervisningen”!

Tidigare var Ola barnprogramledare i tv och chefredaktör för Kamratposten. Numera är han tv-producent och han regisserar scenshower, skriver sångtexter och så är han då barnboksförfattare. Ola är mycket engagerad i barn – och ungdomars läsning och här viasar Ola med hjälp av klossar hur viktig läsningen är:

http://malmo.lokaltidningen.se/tv-profil-inspirerade-barn-till-boklasning-/20170314/artikler/703189899/1293