I dag kom Jimmy Wallin, en känd författare till serietidningen Bamse och dessutom illustratör till andra författare. Jimmy berättade att han alltid har älskat serietidningar och tack vare dem, så lärde han sig läsa. Att både läsa bilder och text kan vara ett fantastiskt stöd och en inkörsport till att bli en bokslukande elev. Årets tema är ”Serier i undervisningen ”, där både Bamse och Kalle Anka kommer att ta plats.
IMG_0046
Klassuppsättningar har köpts in. Jimmy berättade om att hans viktigaste steg i livet var när han började på Serieskolan i Malmö. Både lärarna och eleverna har fått lära sig och fått pröva på hur man gör serier. Jimmy lärde oss att handlingen är viktigast! Några klasser fick göra om den klassiska sagan
” Rödluvan och vargen ” i tre rutor med lite annorlunda innehåll! Jimmy ritade på tavlan samtidigt som en ny ”Rödluvan och vargen” växte fram på tavlan! Han fängslade oss alla med sitt fantastiska serietecknande och många skratt lockades fram! Alla elever kommer att få göra många serier framöver, där både det muntliga och skriftliga berättandet tränas.
IMG_0047
Jimmy avdramatiserade känslan av att inte kunna rita genom att berätta att han själv tycker att bilar och hästar är svåra att rita. Då gav han tips om att titta på bilder eller ha småbilar att titta på när man ritar. Jimmy avslutade dagen med att berömma Ängsdals elever som fantastiskt trevliga och intresserade! Det var det trevligaste skolbesöket dessutom enligt Jimmy! Jättekul!!