Författare Torsten Bengtsson på besök

Torsten 013

Detta är höjdpunkten när en livs levande författare kliver in i ett klassrum och berättar om sitt författarskap! Alla våra elever från åk 1 till åk 5 fick åter igen denna chans. Torsten har skrivit ett 60-tal böcker, både skönlitterära böcker och faktaböcker. När Torsten skriver vill han alltid likna innehållet vid de fyra benen i hans sköna fåtölj där hemma. Bokens fyra ingredienser är att den ska passa många läsare, ha ett budskap, vara rolig och spännande. Torsten berättade också om ett bra skrivtips, nämligen att skriva i jag-form dvs skriva om sig själv trots att man är ett monster, en varulv eller en katt!

Torsten 024

Torsten tycker det är underbart att ” få ljuga ”, vilket man alltid får göra när man skriver en skönlitterär bok. Men han betonade dock vikten av att annars alltid hålla sig till sanningen! Torsten är en mycket duktig faktaboksförfattare. Han är bl a mycket intresserad av andra världskriget och i de äldre årskurserna trollband han eleverna med sitt berättande om detta ämne!

Torsten 015

På Ängsdals skola har vi haft många författarbesök under våra 10 år med olika läsprojekt! Laura Trentor, Thomas Halling, Gull Åkerblom, Mårten Sandén ( 2 ggr ), Martin Widmark     ( 2 ggr ), Ulf Ährnström, Dan Höjer och som sagt Torsten Bengtsson.                    Fantastisk stimulans för våra bokintresserade elever!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *