IMG_8574 IMG_8593Årets första boklotteri blev en festlig tillställning! Vi började med att uppmärksamma Världsberättardagen, som alltid hyllas den 20 mars. My och Enes i åk 2 berättade muntligt var sin saga/berättelse i vår fina sagostol inför stor publik! Vi passade också på att fira Världspoesidagen som går av stapeln idag, fredagen den 21 mars genom att Olivia i åk 4  läste upp sin fina Haiku-dikt!

Den stora händelsen denna dag var vår inbjudna gäst, musikern Mats Olsson, som överraskade med sina monstersånger, vilka innehöll både spöken, vampyrer, skelett och Tyra Tyrannosauros!! Med hjälp av vår musiklärare Johan fick Mats i gång alla elever, så att de både sjöng och dansade med stor inlevelse!

 

Avslutningsvis drogs två boklotteri-IMG_8631nummer och de lyckliga vinnarna blev Erik i åk 2 och Alexander N i åk 4!                               I Limhamn/Bunkeflostrand arrangeras en bokaffisch-tävling och detta läsår vann vår åk 3 med sin fantastiska teckning om Martin Widmarks böcker. Den finns nu tryckt som affisch och kan bl a beskådas på alla folkbibliotek och lågstadieskolor i vår stadsdel!

IMG_8635

Vilka fina monsterteckningar åk 4 har målat och satt upp på väggen! Förskoleklassens underbart målade monsterteckningar finns också att beskåda utanför deras klassrum! Vi älskar som sagt monster i alla former!

 

 

 

 

IMG_8634

Monsterböckernas strykande åtgång finns att låna på utställningen för nyinköpta böcker, sammanlagt ca 200 böcker. Under drygt 2 veckor har våra bokslukande elever, 125 elever, redan läst 110 böcker och därmed finns nu lika många spökmonster på våra väggar!

 

 

IMG_8570

På boklotteridagen var det åter dags för våra fantastiska bokpiloter att tipsa om nya böcker! Att gå runt och presentera böcker i 6 klasser är ett kul och viktigt uppdrag!