Årets sista boklotteri med många olika vinster

Som vi har längtat att åter få träffa Superhjälten Spindelkvinnan! I dag dök hon upp på vårt sista boklotteri . Spindelkvinnan gav Ängsdals elever vid första mötet ett viktigt uppdrag att rädda världen från ondska genom att läsa många böcker och genom att göra goda gärningar. Dessa båda saker sprider kunskap och vänlighet, vilket gör skolan och världen till en bättre plats att vara på. Denna utmaning har våra elever klarat med stor glans, enligt Spindelkvinnan.

Här tänder Ann-Sofie ljus för att skapa stämning och spänning inför överraskningen när Spindelkvinnan återvänder till Ängsdals skola.

Spindelkvinnan berättade om att Världsbokdagen i morgon den 23 april firar 25 -årsjubileum och då ska vi fira!

Spindelkvinnan berättade också om årets ALMA-pristagare. Hon heter Heena Baek och kommer från Sydkorea. Hon har skapat 15 väldigt vackra och kända bilderböcker. ALMA-priset startade 2003 och på ovan vägg finns alla vinnare.

Årets läsprojekt ” Ängsdals Superläshjältar ” har varit otroligt utmanande och kul. Många vinnare utsågs i dag i varje klass. Eftersom inte hela skolan får samlas i rörelsesalen i dessa Coronatider, så blev det klassvis möte med Spindelkvinnan och utdelning av priser. Spindelkvinnan fick äran att dela ut alla 3 priser i åk 1, åk 2, åk 3, åk 4 och åk 5.

Här ovan står tre lyckliga vinnare i åk 1. Superläshjälten blev Alva med Läskramkudden, Sam blev vinnare av Goda gärningarnas Hjältenalle och Emma Ö vann boken Dags för Disco i sista boklotteriet.

Men ALLA elever är verkliga Superhjältar, så därför förärade Spindelkvinnan eleverna med var sin guldpeng för väl genomfört uppdrag!

Vi avslutade med att sjunga Handbok för Superhjältars sång ” Bara du vill ” och sjöng med rörelser till ”Superhjältarnas sång ”:

( Greta Thunbergs syster Beata framför Superhjälte-sången från ovan bok )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *