Världsbokdagen 23/4

Varje år firar och hyllar Ängsdals skola Världsbokdagen genom att alla elever och givetvis all personal får läsa fritt på  i skolans alla vrår under en längre stund. Eleverna har fått ta med sig både kudde och filt för att njuta av läsningens magiska känsla! Att läsa är som att resa! Man får lära känna både nya platser och personer!

Neil i åk 3 njuter av både läsning och sin tiger!

 

IMG_0175

Härlig läsning i matteverkstan!

IMG_0173

Vilken känsla av läsmys med Viggo, Marcus och Hjalmar i åk 2!

IMG_0168

Underbart att få läsa med en läskompis och en nalle!

IMG_0163

 

Bokpiloterna gör succé!

Årets bokpiloter är så duktiga och sprider så mycket läslust. Deras boktips har verkligen tagits emot med stort intresse. Här är det tredje gången  bokpiloterna går runt i alla klasser och de välkomnas med stor respekt i alla klasser!

Wera i åk 5 tipsar inspirerande om boken ” Tidstvillingar ”!

IMG_0161

 

Äntligen ett nytt boklotteri!

I dag samlades hela skolan i rörelserummet för att njuta av en spännande stund tillsammans. Vi startade med att berätta om årets ALMA-pristagare, Meg Rosoff från Amerika. Hon skriver med både hjärta och hjärna och trots sina få år som författare, 13 år, så blev lyckan enorm när juryn ringde igår den 5/4 och berättade om vinsten, 5 miljoner kronor. Megs stora idol har alltid varit Astrid Lindgren.

http://www.svt.se/kultur/bok/meg-rosoff-far-almapriset

Vi blickade också tillbaka på alla vinnare från 2003.

IMG_0120

Eftersom Bamsetidningen har firats på Ängsdals skola denna vecka, så var det dags för några elever att berätta och visa sina egna serier de har skapat.

Tyra i åk 1 har skrivit en fin serie om en blomma!

IMG_0130

Emelie och Nora i åk 2 visade sin videoinspelade serie om vänskap med fina röster därtill! Jättekul!

IMG_0142

De lyckliga bokvinnarna blev Filippa i åk 2 och Emil i åk 4. Grattis!

IMG_0155

Eftersom Meg alltid har älskat Pippi, läste Wera i åk 5 ur boken ” Pippi Långstrump ”. Alla eleverna trollbands av Weras fina högläsning i sagostolen.

IMG_0121

 

Bamse fyller 50 år

Detta år fyller seriefiguren Bamse 50 år. Därför kontaktade jag Charlotta Borelius, chefredaktör för tidningen Bamse på Egmonts förlag! Hon tyckte det var så roligt att vi har valt att arbeta med serier i undervisningen. Serier väcker så mycket lust för både unga och gamla och serier kan verkligen bidra till att öka läsintresset. Charlotta gick runt i alla klasser och berättade hur Bamse kom till och dessutom hur en serie blir till. Det finns 15 personer, som arbetar med Bamsetidningen. Från början var skaparen Rune Andreasson helt ensam. Från idé till en färdig tidning tar det ca 6 månader. IMG_0108IMG_0102IMG_0106

Nytt besök av bokpiloterna

Bokpiloterna gör stor succé och de är redan mycket efterlängtade med sina regelbundna besök i alla klasserna. De inspirerar och berättar med stor inlevelse om sin böcker. Att stå framför 25 elever och kunna trollbinda en hel klass är magiskt!

IMG_0092

 

Suget att låna och läsa deras boktips märks tydligt bland eleverna!

 

IMG_0097