Monstret Monere delar ut priser

IMG_8903

Spänningen i rörelserummet var extra stor när monstret ”Monere” ( ordet monster kommer från det latinska ordet monere som betyder att varna ) återvände till Ängsdals skola. Ängsdals elever är på väg att slå läsrekord! Detta är av stor vikt, eftersom det är enda chansen för att bryta förtrollningen bland monstren i Monsterlandet!  Ett ont och stort monster har tagit bort monstrens älskade läsförmåga!

IMG_8914

Monere välkomnades med fantastiska monstersånger! Först och främst sjöng alla 150 elever signaturlåten om ett monster! Därefter gick Elliott, Alexandra och Miriam från åk 1 fram och sjöng vampyrsånger. Det gjorde de så bra att de fick sjunga en gång till!

IMG_8917

Därefter gjorde Justus från åk 1 stor succé med en egen skriven sång, Godissången! Han spelade låten på en keyboard och alla elever applåderade friskt efteråt!

IMG_8905

IMG_8920

Sedan var det dags för Monere att dela ut olika priser från tävlingar, som pågått under läsprojektets gång. Först ut var vinnarna av novelltävlingen. I åk 4 var det tre nominerade nämligen Philip, Tyra och Emma. Vinnaren blev Tyra, som fick kliva fram och läsa upp sin härliga berättelse i sagostolen. Priset var en fin monsterskrivbok!

IMG_8923

I åk 5 var det också tre nominerade elever nämligen Vera, Ella och Stina . Vinnaren blev Ella som också läste sin spännande berättelse med stor inlevelse i sagostolen.

IMG_8925

Varje klass har haft ett monster i klassrummet under läsprojektet. Detta monster har man kunnat kela och mata med många härliga berättelser från elevernas lästa böcker. En elev från varje klass fick lyckan att vinna detta monster.

IMG_8931IMG_8929

Det sista boklotteriet för denna gång blev lika spännande som alltid! Glädjen blev stor när Mattias från åk 2 och Wera från åk 3 vann var sin fin monsterbok!

IMG_8926

Våra mycket duktiga bokpiloter blev också hyllade denna dag med diplom, en gulddolk och en silverpeng! De har verkligen spridit många boktips och gjort många elever sugna på att läsa!

IMG_8907

Alla elever på Ängsdals skola är guld värda för sitt stora läsintresse och engagemang, så därför delade Monere ut var sin guldpeng vid samlingens slut! Dessutom lär de bryta den fruktansvärda förtrollningen i Monsterlandet vid avslutningen i nästa vecka!

IMG_8895IMG_8896Bokpiloten Otto från åk 3 gjorde även fin reklam när bokpiloterna gick runt i klasserna för att låna gratis e-böcker från biblioteket. Det som krävs är gratisappen ” Blue Fire Reader ”, pinkod och lånekortsnummer!

IMG_8933

Det är imponerande att se alla spökmonster dvs antal böcker som eleverna har läst sedan vi startade för 12 veckor sedan. De klättrar upp och ner på våra gemensamma väggar! Eleverna älskar verkligen att läsa böcker! Nästa vecka är det dags att utse en vinnare i föräldrarnas gissningstävling där de har gissat hur många böcker eleverna hinner läsa före avslutningen! Spännande! Onsdagen den 28/5 är det Grand Final på läsprojektet med sagostationer och frosseri av härliga tårtor bakade av elever och föräldrar! Vem vet om det blir någon monstertårta??

 

 

 

Vårsalong, bokpiloter och boklotteri

IMG_2617

Oj, vad det händer mycket på Ängsdals skola! I tisdags den 29/4 var det åter dags för den mycket uppskattade Vårsalongen, där många alster visades från alla verksamheter på skolan. Det som imponerade extra mycket var Fritids stora engagemang kring vårt läsprojekt! Elever och fritidspedagoger har tillverkat ett fantastiskt läsmonster, där hela arbetet har dokumenterats med bilder och texter! Detta snälla läsmonster måste få en egen speciell plats på Ängsdals skola!

IMG_2549

Våra mycket pålästa och ambitiösa bokpilter besökte alla klasser tisdagen den 29/4 och boktipsade om många bra böcker. Otto från åk 3 berättade om att låna e-böcker från Malmö Stadsbibliotek. Han hade läst ” Svikarboken ” av Lin Hallberg på en i´Pad och gjorde stor succé med detta tips! Alla blev intresserade! Otto berättade att man måste först ladda ner gratisappen ” Bluefire Reader ” och därefter går man till www.malmo.se. Väl där trycker man på ” Bibliotek ” och sedan får man god information om hur man lånar gratis e-böcker!

IMG_2627IMG_2629

Dagen efter, den 30/4 dvs Valborgsdagen, var det dags för näst sista boklotteriet detta läsår! Alla elever var laddade att uppleva ännu en späckad stund i rörelserummet! Först ut var firandet av Tove Janssons 100-årsdag! Hennes fantastiska Mumintroll i Mumindalen är värd att uppmärksammas! Våra Ängsdalselever har stora inneboende talanger och denna dag uppträdde en hel del elever. Först ut var några åk 1-elever, som sjöng läsprojektets signaturmelodi ” En kulen natt ” med monstertext.  Därefter sjöng Lovisa från åk 2 en egenkomponerad fin engelsk sång och spelade gitarr därtill! Från åk 3 fick vi lyssna till Ville och Petter, som tillsammans har skrivit en ” Vår- och monsterdikt ”! Den var fylld av många härliga ord, så därför fick de läsa dikten två gånger!

IMG_2631

Bokjuryn har nyligen deklarerat vilka böcker/författare som röstades fram i de olika kategorierna! Ängsdals elever har röstat och vi hoppas innerligt att vinna någon vinst! En affisch finns nu upphängd i vårt fina bibliotek där alla vinnare/böcker kan beskådas!IMG_2637

Sist men inte minst drogs två lyckliga vinnare i vårt boklotteri och denna gång gick vinsten till Ella i åk 3 och Albin i åk 4! De mottog var sin bok under härliga applåder! Grattis!

IMG_2639