IMG_8903

Spänningen i rörelserummet var extra stor när monstret ”Monere” ( ordet monster kommer från det latinska ordet monere som betyder att varna ) återvände till Ängsdals skola. Ängsdals elever är på väg att slå läsrekord! Detta är av stor vikt, eftersom det är enda chansen för att bryta förtrollningen bland monstren i Monsterlandet!  Ett ont och stort monster har tagit bort monstrens älskade läsförmåga!

IMG_8914

Monere välkomnades med fantastiska monstersånger! Först och främst sjöng alla 150 elever signaturlåten om ett monster! Därefter gick Elliott, Alexandra och Miriam från åk 1 fram och sjöng vampyrsånger. Det gjorde de så bra att de fick sjunga en gång till!

IMG_8917

Därefter gjorde Justus från åk 1 stor succé med en egen skriven sång, Godissången! Han spelade låten på en keyboard och alla elever applåderade friskt efteråt!

IMG_8905

IMG_8920

Sedan var det dags för Monere att dela ut olika priser från tävlingar, som pågått under läsprojektets gång. Först ut var vinnarna av novelltävlingen. I åk 4 var det tre nominerade nämligen Philip, Tyra och Emma. Vinnaren blev Tyra, som fick kliva fram och läsa upp sin härliga berättelse i sagostolen. Priset var en fin monsterskrivbok!

IMG_8923

I åk 5 var det också tre nominerade elever nämligen Vera, Ella och Stina . Vinnaren blev Ella som också läste sin spännande berättelse med stor inlevelse i sagostolen.

IMG_8925

Varje klass har haft ett monster i klassrummet under läsprojektet. Detta monster har man kunnat kela och mata med många härliga berättelser från elevernas lästa böcker. En elev från varje klass fick lyckan att vinna detta monster.

IMG_8931IMG_8929

Det sista boklotteriet för denna gång blev lika spännande som alltid! Glädjen blev stor när Mattias från åk 2 och Wera från åk 3 vann var sin fin monsterbok!

IMG_8926

Våra mycket duktiga bokpiloter blev också hyllade denna dag med diplom, en gulddolk och en silverpeng! De har verkligen spridit många boktips och gjort många elever sugna på att läsa!

IMG_8907

Alla elever på Ängsdals skola är guld värda för sitt stora läsintresse och engagemang, så därför delade Monere ut var sin guldpeng vid samlingens slut! Dessutom lär de bryta den fruktansvärda förtrollningen i Monsterlandet vid avslutningen i nästa vecka!

IMG_8895IMG_8896Bokpiloten Otto från åk 3 gjorde även fin reklam när bokpiloterna gick runt i klasserna för att låna gratis e-böcker från biblioteket. Det som krävs är gratisappen ” Blue Fire Reader ”, pinkod och lånekortsnummer!

IMG_8933

Det är imponerande att se alla spökmonster dvs antal böcker som eleverna har läst sedan vi startade för 12 veckor sedan. De klättrar upp och ner på våra gemensamma väggar! Eleverna älskar verkligen att läsa böcker! Nästa vecka är det dags att utse en vinnare i föräldrarnas gissningstävling där de har gissat hur många böcker eleverna hinner läsa före avslutningen! Spännande! Onsdagen den 28/5 är det Grand Final på läsprojektet med sagostationer och frosseri av härliga tårtor bakade av elever och föräldrar! Vem vet om det blir någon monstertårta??