IMG_2617

Oj, vad det händer mycket på Ängsdals skola! I tisdags den 29/4 var det åter dags för den mycket uppskattade Vårsalongen, där många alster visades från alla verksamheter på skolan. Det som imponerade extra mycket var Fritids stora engagemang kring vårt läsprojekt! Elever och fritidspedagoger har tillverkat ett fantastiskt läsmonster, där hela arbetet har dokumenterats med bilder och texter! Detta snälla läsmonster måste få en egen speciell plats på Ängsdals skola!

IMG_2549

Våra mycket pålästa och ambitiösa bokpilter besökte alla klasser tisdagen den 29/4 och boktipsade om många bra böcker. Otto från åk 3 berättade om att låna e-böcker från Malmö Stadsbibliotek. Han hade läst ” Svikarboken ” av Lin Hallberg på en i´Pad och gjorde stor succé med detta tips! Alla blev intresserade! Otto berättade att man måste först ladda ner gratisappen ” Bluefire Reader ” och därefter går man till www.malmo.se. Väl där trycker man på ” Bibliotek ” och sedan får man god information om hur man lånar gratis e-böcker!

IMG_2627IMG_2629

Dagen efter, den 30/4 dvs Valborgsdagen, var det dags för näst sista boklotteriet detta läsår! Alla elever var laddade att uppleva ännu en späckad stund i rörelserummet! Först ut var firandet av Tove Janssons 100-årsdag! Hennes fantastiska Mumintroll i Mumindalen är värd att uppmärksammas! Våra Ängsdalselever har stora inneboende talanger och denna dag uppträdde en hel del elever. Först ut var några åk 1-elever, som sjöng läsprojektets signaturmelodi ” En kulen natt ” med monstertext.  Därefter sjöng Lovisa från åk 2 en egenkomponerad fin engelsk sång och spelade gitarr därtill! Från åk 3 fick vi lyssna till Ville och Petter, som tillsammans har skrivit en ” Vår- och monsterdikt ”! Den var fylld av många härliga ord, så därför fick de läsa dikten två gånger!

IMG_2631

Bokjuryn har nyligen deklarerat vilka böcker/författare som röstades fram i de olika kategorierna! Ängsdals elever har röstat och vi hoppas innerligt att vinna någon vinst! En affisch finns nu upphängd i vårt fina bibliotek där alla vinnare/böcker kan beskådas!IMG_2637

Sist men inte minst drogs två lyckliga vinnare i vårt boklotteri och denna gång gick vinsten till Ella i åk 3 och Albin i åk 4! De mottog var sin bok under härliga applåder! Grattis!

IMG_2639